MENU OKOLICZNOŚCIOWE

MENU OKOLICZNOSCIOWE

 

Przykłady przystawek serwowanych

 

Mini crostini z figą (brzoskwinią), kozim serem i miodem.

Tarteletki z kremem z awokado i wędzonym łososiem.

Zwijane naleśniki z kremowym serkiem i kawiorem.

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Gruszka w plastrach z serem pleśniowym.

Mini kanapeczki z pastą jajeczną i chrupiącym bekonem.

Roladki z ogórka z kremem serowym i orzechami

Kanapeczki z pastą z tuńczyka i jajkiem.

Bruschetta z awokado, pomidorami i kolendrą.

Mini kanapki z łososiem i ogórkiem.

Bruschetta różyczki z szynki parmenskiej i brzoskwini

Bruschetta z kremowym pesto pomidorkami i mini mozzarellą

 

Przykłady zupy

 

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym

Zupa krem z pomidorów z nutą bazylii i grzankami serowymi

Zupa krem z pieczonej dyni z prażonymi pestkami dyni

Krem z kalafiora z wędzonym łososiem i kawiorem

Zupa krem z zielonego groszku z miętą

Rosół królewski z małymi pulpecikami drobiowymi i makaronem

Rosół klasyczny z makaronem

Krem z pora z nutą sera pleśniowego

Zupa krem z pieczonej papryki z kleksem kwaśnej śmietany i świeżą bazylią.

Krem z borowików z oliwą truflową

Barszcz czerwony

Zupa gulaszowa

Barszcz ukraiński

Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem

Zupa cebulowa z grzankami serowymi

 

Przykłady dań obiadowych z kurczaka

 

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta

Panierowany sznycel drobiowy z parmezanem

Udka z kurczaka w miodzie i sezamie

Panierowane polędwiczki z kurczaka

Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Kurczak nadziewany śliwkami i bekonem

Pieczony kurczak z cytryną, rozmarynem i czosnkiem

Piersi z kurczaka faszerowane kozim serem i miodem

Filet z kurczaka sous-vide z glazurowanymi warzywami

Pieczony kurczak w ziołach z sosem z białego wina

Piersi z kurczaka sous-vide z nadzieniem serowo-szynkowym w chrupiącej panierce

Kotlet de volaille z masełkiem

Kotlet szwajcarski z serem i szynką

Rolada z kurczaka z suszonymi śliwkami w sosie z czerwonego wina

 

Przykłady dań obiadowych z wieprzowiny

 

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym

Polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowym

Kotlety schabowe z kością w panierce Panko

Schab faszerowany śliwką i morelą z sosem z pieczenia.

Żeberka w sosie BBQ

Kotlet z delikatnego schabu, faszerowany serem camembert w chrupiącej bułce.

Roladki ze schabu z kozim serem i miodem

Roladki ze schabu z pieczarkami i papryką

Pieczony karczek w piwie i ziołach

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną

Golonka wieprzowa pieczona w piwie i ziołach

Golonka pieczona w piwie z kminkiem i cebulą

Polędwiczki wieprzowe sous-vide z sosem z zielonego pieprzu

 

Przykłady dań obiadowych z wołowiny

 

Pieczeń wołowa z sosem demi-glace

Soczysta, pieczona wołowina, podana w cienkich plastrach z bogatym, aromatycznym sosem demi-glace.

Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką

Pieczeń wołowa z gruszkami i sosem winnym

Soczysta pieczeń wołowa z wyrazistym, słodkawym akcentem. (Delikatne plastry wołowiny podane z pieczonymi gruszkami i gęstym sosem na bazie czerwonego wina.)

Filet z wołowiny z sosem wiśniowym (Delikatny filet z wołowiny, podany ze słodko-kwaśnym sosem na bazie wiśni i wina.)

Zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulą

Zrazy wołowe z pieczarkami

Wołowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon)

Klasyczne francuskie danie, w którym wołowina duszona jest z warzywami, grzybami i czerwonym winem.

Tarta z wołowiną  (kawałki pieczonej wołowiny z cebulą, grzybami i serem, zapieczone na cieście francuskim)

Naleśniki po meksykańsku

Gulasz wołowy w cieście francuskim

 

Przykłady dań obiadowych z ryby

 

Łosoś pieczony w ziołach i cytrusach z sosem koperkowym.

Dorsz atlantycki pieczony w papilotach z warzywami

Polędwiczka z dorsza w sosie maślanym z kaparami i białym winem

Smażony sandacz z sosem cytrynowym i szparagami

Pstrąg pieczony w migdałach

Filet z halibuta w sosie z białych szparagów

Łosoś sous-vide z sosem holenderskim

Morszczuk w tempurze na szpinaku z sosem jogurtowo-miętowym

Łosoś zapiekany z serem gorgonzola i orzechami włoskimi

Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami

Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze

Filet z dorsza pod orzechową kruszonką

Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi

Dorsz w kremowym sosie z porami

Łosoś z pomarańczami i żurawiną

 

Przykłady dań obiadowych wegetariańskich

 

Kotleciki z pieczarek i sera feta z sosem czosnkowym.

Pieczony batat faszerowany kozim serem i żurawiną

Pieczony bakłażan z sosem pomidorowym i mozzarellą

Plasterki bakłażana zapieczone z sosem pomidorowym, czosnkiem i mozzarellą.

Papryka faszerowana kaszą kuskus i warzywami

Elegancka wersja faszerowanej papryki, z aromatycznym farszem z kuskusu, warzyw i przypraw.

Ziemniaki faszerowane brokułami i serem

Roladki z cukinii z serem ricotta i miętą

Grzyby portobello nadziewane farszem z sera, cebuli i ziół, a następnie zapieczone.

Tarta z brokułami i serem pleśniowym

Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem

Przykłady dodatków do dań obiadowych

 

​Pieczone warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, seler)

​Purée ziemniaczano-batatowe z dodatkami trufli

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Ziemniaki pieczone z dodatkiem rozmarynu i tymianku.

Frytki z ziemniaków

Frytki z batatów

Kluski śląskie

Kopytka szpinakowe

Kasza gryczana z jabłkami

Kasza pęczak z cebulką

Warzywa grillowane  (grillowana cukinia, papryka i pieczarki, pomidorki)

Pieczone ziemniaki w mundurkach z kremem chrzanowym.

Puree z batatów z nutą imbiru

Mini ziemniaczki pieczone z czosnkiem i rozmarynem

Kasza pęczak z grzybami leśnymi

Puree z groszku z miętą

Ziemniaki Hasselback

 

Przykłady surówek do dań obiadowych

 

Surówka z marchewki i jabłka z rodzynkami

Surówka z marchewki z ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą

Surówka z buraczków

Surówka z kapusty z pomidorami i ogórkiem

Surówka z brokuła z suszoną żurawiną i słonecznikiem

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, sezamem i sosem sojowo-imbirowym.

Surówka z ogórka z rzodkiewką i szczypiorkiem

Surówka z selera naciowego z winogronami i orzechami nerkowca z sosem na bazie jogurtu i miodu.

Sałatka grecka

Fasolka szparagowa z czosnkiem i migdałami

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Surówka Colesław

Kapusta kiszona z cebulą

Surówka z kiszonych ogórów z czosnkiem i oliwą z oliwek

Kapusta czerwona na ciepło

Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałatą lodową

 

Przykłady zimnych przekąsek

 

Carpaccio z polędwicy wołowej (cienko pokrojona polędwica wołowa, skropiona oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, posypana parmezanem, rukolą i kaparami).

Tort wytrawny z wątróbką

Tatar z siekanej surowej wołowiny z dodatkami

Pomidorki koktajlowe faszerowane serkiem z ziołami.

Tatar z łososia w tarteletkach

Mini tarty z suszonymi pomidorami i mozzarellą.

Galareta drobiowo-wieprzowa z warzywami

Ryba po grecku

Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem

Śledź po kaszubsku

Smalec z chlebem i dodatkami

Pieczywo mieszane + masło smakowe

Mini grzanki z łososiem wędzonym z kremowym serkiem i kaparami

Caprese w wersji mini (Małe szaszłyki z pomidorków koktajlowych, kuleczek mozzarelli i liści bazylii, skropione oliwą balsamiczną).

Tartaletki z kozim serem i karmelizowaną cebulką z dodatkiem tymianku.

Grzanki z pieczarkami i oliwą truflową

Tarteletki z pastą z awokado i krewetkami.

Tarteletki z serkiem kozim, figami i miodem.

Tarteletki ze śliwki kalifornijskiej w towarzystwie kaczki

Tarteletki z łososiem wędzonym i koprem.

Tarteletki z musem chrzanowym i wędzonym pstrągiem.

Tarteletki z grillowanym kurczakiem, serem blue i kolorową papryką

Vol-au-vent z pastą jajeczną i szczypiorkiem.

Vol au vent z serem camembert i żurawiną

Vol au vent z serem i pieczonym łososiem

Vol au vent z pieczarkami i szczypiorkiem

Kanapeczki z konfitowana cebulką, serem brie i szynką

Kanapeczki z rostbefem i konfi z żurawiny

Pieczarki faszerowane szynką i serem

Półmisek  pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)

Roladki z tortilli z łososiem i mascarpone

Roladki z tortilli z kurczakiem i warzywami

Roladki z tortilli z szynką i warzywami

Miseczki z ciasta francuskiego z pastą twarożkową

Szaszłyki Caprese  (pomidorki koktajlowe, mini mozzarella i bazylia)

Koreczki z serem pleśniowym, winogronami i orzechami.

Szaszłyki z szynką parmeńską, melonem i kulkami mozzarelli.

Koreczki z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta.

Szaszłyki z grillowanymi warzywami i halloumi.

Roladki z cukinii z ricottą i miętą.

Rolki z grillowanego bakłażana z pastą z orzechów włoskich.

Kulki serowe obtaczane w pestkach słonecznika i dyni.

Kulki serowe z oliwkami.

Półmisek serów z konfiturami, orzechami i suszonymi owocami.

Deska wędlin: pieczone mięsa, szynka parmeńska, salami, chorizo.

Półmisek z marynowanymi oliwkami, papryczkami i serkami.

Deska hummusu z różnymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami, orzechami.

Rostbef pieczony z ziołami podawany z sosem chrzanowym lub musztardowym.

Tatar z pieczonych buraków z kozim serem i orzechami włoskimi.

Tatar z awokado, ogórka z limonką i kolendrą.

Panna Cotta wytrawna z kozim serem, pomidorami i bazylią.

Jajka faszerowane kawiorem.

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane szczypiorkiem. Jajka z wędzonym łososiem i koperkiem

Jajka z awokado, sokiem z limonki i kolendrą.

Jajka z tuńczykiem i kukurydzą, serkiem wiejskim i posiekaną czerwoną cebulą.

Jajka  z suszonymi pomidorami i bazylią

Jajka z grzybami i cebulką

Jajka  z boczkiem i tartym serem żółtym

 

Przykłady Sałatek z mięsem i wędlinami

 

Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem jogurtowo-ziołowym  (kawałki grillowanego kurczaka, mieszanka sałat, pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, sos na bazie jogurtu greckiego i świeżych ziół)

Sałatka z polędwiczką wieprzową  (plastry delikatnej, upieczonej polędwiczki, podane na rukoli z suszonymi pomidorami, parmezanem i sosem balsamicznym).

Sałatka z kaczką i sosem malinowym ( soczysta pierś z kaczki pieczonej, podana na mieszance sałat z żurawiną, orzechami włoskimi i sosem malinowym)

Sałatka z szynką parmeńską i figami (plasterki szynki parmeńskiej, świeże figi, kulki mozzarelli, rukola, skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym).

Sałatka z grillowanym kurczakiem i ogórkiem, kiwi, miętą i szpinakiem

Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, pomidorem, papryką i ogórkiem konserwowym

Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i selerem naciowym

 

Przykłady Sałatek z rybami i owocami morza

 

Sałatka z wędzonym łososiem i awokado  (kawałki wędzonego łososia, dojrzałe awokado, pomarańcze, czerwona cebula, sos musztardowo-miodowy).

Sałatka z tuńczykiem i kaparami (tuńczyk z puszki wysokiej jakości, fasolka szparagowa, jajko na twardo, ziemniaki, oliwki, cebula, sos winegret).

Sałatka z krewetkami i mango (grillowane krewetki, dojrzałe mango, mieszanka sałat, orzechy nerkowca, sos na bazie limonki i chili).

Sałatka z wędzonym pstrągiem (kawałki wędzonego pstrąga, sałata, jajko, ogórek, rzodkiewka, koperek, sos majonezowy z chrzanem).

Sałatka krabowa z ryżem, ogórkiem świeżym, paluszkami krabowymi, kukurydzą, pęczek szczypiorku

Sałatka z owocami morza, suszonymi pomidorami, ogórkami, czerwoną cebulą, płatkami migdałowymi

 

Przykłady Sałatek wegetariańskich

 

Sałatka Caprese  (klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym).

Sałatka z kozim serem i burakami ( pieczone buraki, kozi ser, rukola, orzechy włoskie, sos miodowo-musztardowy).

Sałatka z fetą i arbuzem  (orzeźwiające połączenie arbuza, sera feta, świeżej mięty i czerwonej cebuli).

Sałatka z komosą ryżową (quinoa)  (komosa ryżowa z ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą, natką pietruszki, doprawiona sokiem z cytryny).

Sałatka z grillowanym halloumi i warzywami (kawałki grillowanego sera halloumi, mieszanka sałat, kolorowe papryki, cukinia, sos ziołowy).

Sałatka z makaronem orzo i warzywami (makaron orzo z pomidorami, ogórkiem, czerwoną cebulą, oliwkami i serem feta).

Sałatka z pieczonych warzyw  (pieczone w piekarniku warzywa (papryka, cukinia, bakłażan) z fetą, świeżymi ziołami i sosem na bazie oliwy i czosnku)

Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem

Sałatka z granatem i pomarańczą, orzechami, sosem miodowo-pomarańczowym

 

Przykłady Sałatek warzywnych i ryżowych

 

Sałatka z ryżem i warzywami  (gotowany ryż, groszek, kukurydza, marchewka, papryka, majonez).

Sałatka warstwowa z majonezem (warstwy jajek, gotowanego kurczaka, ananasa, kukurydzy, majonezu i startego sera).

Sałatka jarzynowa w nowej odsłonie (klasyczna sałatka, ale podana w mniejszych porcjach lub w eleganckiej misie, z dodatkiem świeżych ziół i ładnie udekorowana).

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka (drobno posiekana kapusta pekińska, kawałki grillowanego kurczaka, kukurydza, majonez).

Sałatka z kaszy kuskus (kuskus z pomidorami, ogórkiem, papryką, świeżą miętą i pietruszką, doprawiony oliwą i sokiem z cytryny).

 

Przykłady Kolacji

 

Pierogi do wyboru (z mięsem, z kapustą i grzybami, ruskie)

Krokiety do wyboru (z mięsem, z kapustą i grzybami, z pieczarkami)

Naleśniki z mięsem podawane z sosem grzybowym.

Gołąbki

Bigos

Quesadilla z roztopionym serem, kurczakiem i warzywami.

Smażony ser camambert w panierce, podawany z żurawiną,

Faszerowane papryki z kaszą, warzywami lub serem i ryżem, pieczone w sosie pomidorowym.

Mini-szaszłyki z polędwiczek drobiowych i warzyw

Stroganow z indyka z drożdżowymi pyzami

Mini - burgerki z szarpaną wieprzowiną

Placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną,

 

Napoje bezalkoholowe  

 1 L – 16zł

 

Lemoniana z rozmarynem i miodem (orzeźwiająca lemoniada, wzbogacona o nuty świeżego rozmarynu i słodycz miodu).

Woda arbuzowa z bazylią (połączenie soczystego arbuza z aromatyczną bazylią tworzy niesamowicie orzeźwiający i nietypowy napój)

Orzeźwiający poncz z ogórka i limonki

Napój hibiskusowy z imbirem (napar z suszonych kwiatów hibiskusa ma piękny, rubinowy kolor i orzeźwiający, lekko kwaskowy smak. Dodatek świeżego imbiru nadaje mu korzennej, pikantnej nuty).

Woda kokosowa z ananasem i miętą (naturalną wodę kokosową ze świeżym sokiem ananasowym i dodaj kilka listków mięty dla odświeżenia).

Kompot ze swieżych owosów

Kompot z suszu

 

Koktajle owocowe o warstwowej strukturze 

(zmiksowane owoce (np. truskawki, mango, kiwi) połączone z jogurtem lub mleczkiem kokosowym i dekorowane świeża mięta, kawałkami owoców, a nawet jadalne kwiaty). 

1 L – 25zł

 

Koktajl Truskawkowo-Kiwi (warstwa zmiksowanych truskawek na dole, a na wierzchu warstwa zblendowanego kiwi).

Mango Lassi z Owocami Leśnymi (na dnie purée z owoców leśnych, a na górze klasyczne, żółte mango lassi).

Ananasowy Raj z Granatem (warstwa soku ananasowego, a na dnie warstwa z pestek granatu i syropu).

Koktajl Miętowo-Arbuzowy (na dole warstwa soku z arbuza, na górze schłodzona miętowa lemoniada).

Brzoskwiniowo-Malinowy Deser w Płynie  (zblendowane maliny na dnie, a na górze delikatny mus z brzoskwiń).

Kokosowy Sen z Niebieską Spiruliną (biała warstwa mleczka kokosowego i niebieska warstwa z soku ananasowego i sproszkowanej spiruliny).

Zielone Smoothie z Nasionami Chia (gęste smoothie z jarmużu i szpinaku, na dnie warstwa nasion chia, które opadły).

 

Napoje Musujące (Lekkie i Orzeźwiające)

(woda gazowana, tonic lub prosecco z dodatkiem syropów smakowych, świeżych owoców (maliny, jeżyny) i ziół (rozmaryn, tymianek).

1 L – 19zł

 

Lemoniada z jeżynami i rozmarynem (sok z jeżyn i gałązka rozmarynu w połączeniu z musującą wodą lub tonikiem).

Musujący sok z marakui i trawą cytrynową (sok z marakui połączony z wodą gazowaną i delikatnym syropem z trawy cytrynowej).

Ogórkowo-limonkowy fizz (delikatny musujący napój z plasterkami ogórka, listkami mięty i sokiem z limonki).

Grejpfrutowy tonic z tymiankiem (musujący tonic połączony ze świeżym sokiem z czerwonego grejpfruta i gałązką tymianku).

Woda z kwiatami bzu i cytryną (elegancki, musujący napój z syropu z kwiatów czarnego bzu z plasterkami cytryny).

 

 

 

DANIA SHOW

Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą – 100,00 zł/os minimalne zamówienie od  20 osób

 

Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo – wiśniowym podawany z kaszą gryczaną – 70,00 zł/os – minimalne zamówienie od 25 osób

 

Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków – 95,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób

 

Szynka prezesowska marynowana w białym winie 85,00 zł/os – minimalne zamówienie od 20 osób

 

Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną – 90,00 zł os. minimalne zamówienie od 20 osób

 

Mule duszone w białym winie i czosnku, ze świeżą natką pietruszki – 89,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób

 

 

 

 

UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.

 

 

DODATKOWE USŁUGI

 

Catering

Pakowanie jedzenia do pojemników po imprezie – 10 zł/ 1 szt

Pokrowce na krzesła  13zł/1 szt

Serwis torta – 100zł

Bukiety na stól ze swieżych kwiatów – 1buk/60 zł

Scianka do zdjęć od – 500 zł

Ozdabianie sali balonami – 300zł

Ozdabianie sali z balonów z helem – 500zł

Ozdabianie sali kwiatami 800zł

Ozdabianie sali tematycznymi dekoracjami – 1200zł

Candy bar na 10 osób – do ustawienia

Wiejski stól na 10 osób – 600 zł

Bukiety z owoców 200zł/1 bukiet

Karaoke – 500 zł

DJ – 1000 -2000 zł

Zespół muzyczny – 1000- 8000zł

Pokazy taneczne – 1000zł

Wytwornice dymu – 300zł

Banki mydlane – 500zł

Fontanna z zimnych ogni– 600zł

Fotograf - 800 zł

Sesja zdjęciowa z koniem – 2000zł

Fotobudka – 1000zł

Fontanna czekoladowa z dodatkami – 600zł

Fontanna z szampana – 800 zł

Pokazy barmańskie 1400 zł

Degustacje win regionalnych – 1600zł

Ochrona: Zapewni bezpieczeństwo i spokój podczas imprezy od 500 zł

Transport: Zapewnienie transportu dla gości, zwłaszcza po imprezie od 400 zł

 

BĘDZIEMY WDZIĘCZNI Z NAPIWEK DLA KELNERÓW