MENU OKOLICZNOŚCIOWE
MENU OKOLICZNOSCIOWE
Przykłady przystawek serwowanych
Mini crostini z figą (brzoskwinią), kozim serem i miodem.
Tarteletki z kremem z awokado i wędzonym łososiem.
Zwijane naleśniki z kremowym serkiem i kawiorem.
Bruschetta z pomidorami i bazylią
Gruszka w plastrach z serem pleśniowym.
Mini kanapeczki z pastą jajeczną i chrupiącym bekonem.
Roladki z ogórka z kremem serowym i orzechami
Kanapeczki z pastą z tuńczyka i jajkiem.
Bruschetta z awokado, pomidorami i kolendrą.
Mini kanapki z łososiem i ogórkiem.
Bruschetta różyczki z szynki parmenskiej i brzoskwini
Bruschetta z kremowym pesto pomidorkami i mini mozzarellą
Przykłady zupy
Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym
Zupa krem z pomidorów z nutą bazylii i grzankami serowymi
Zupa krem z pieczonej dyni z prażonymi pestkami dyni
Krem z kalafiora z wędzonym łososiem i kawiorem
Zupa krem z zielonego groszku z miętą
Rosół królewski z małymi pulpecikami drobiowymi i makaronem
Rosół klasyczny z makaronem
Krem z pora z nutą sera pleśniowego
Zupa krem z pieczonej papryki z kleksem kwaśnej śmietany i świeżą bazylią.
Krem z borowików z oliwą truflową
Barszcz czerwony
Zupa gulaszowa
Barszcz ukraiński
Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
Zupa cebulowa z grzankami serowymi
Przykłady dań obiadowych z kurczaka
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta
Panierowany sznycel drobiowy z parmezanem
Udka z kurczaka w miodzie i sezamie
Panierowane polędwiczki z kurczaka
Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Kurczak nadziewany śliwkami i bekonem
Pieczony kurczak z cytryną, rozmarynem i czosnkiem
Piersi z kurczaka faszerowane kozim serem i miodem
Filet z kurczaka sous-vide z glazurowanymi warzywami
Pieczony kurczak w ziołach z sosem z białego wina
Piersi z kurczaka sous-vide z nadzieniem serowo-szynkowym w chrupiącej panierce
Kotlet de volaille z masełkiem
Kotlet szwajcarski z serem i szynką
Rolada z kurczaka z suszonymi śliwkami w sosie z czerwonego wina
Przykłady dań obiadowych z wieprzowiny
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym
Polędwiczka wieprzowa z sosem śliwkowym
Kotlety schabowe z kością w panierce Panko
Schab faszerowany śliwką i morelą z sosem z pieczenia.
Żeberka w sosie BBQ
Kotlet z delikatnego schabu, faszerowany serem camembert w chrupiącej bułce.
Roladki ze schabu z kozim serem i miodem
Roladki ze schabu z pieczarkami i papryką
Pieczony karczek w piwie i ziołach
Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną
Golonka wieprzowa pieczona w piwie i ziołach
Golonka pieczona w piwie z kminkiem i cebulą
Polędwiczki wieprzowe sous-vide z sosem z zielonego pieprzu
Przykłady dań obiadowych z wołowiny
Pieczeń wołowa z sosem demi-glace
Soczysta, pieczona wołowina, podana w cienkich plastrach z bogatym, aromatycznym sosem demi-glace.
Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką
Pieczeń wołowa z gruszkami i sosem winnym
Soczysta pieczeń wołowa z wyrazistym, słodkawym akcentem. (Delikatne plastry wołowiny podane z pieczonymi gruszkami i gęstym sosem na bazie czerwonego wina.)
Filet z wołowiny z sosem wiśniowym (Delikatny filet z wołowiny, podany ze słodko-kwaśnym sosem na bazie wiśni i wina.)
Zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulą
Zrazy wołowe z pieczarkami
Wołowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon)
Klasyczne francuskie danie, w którym wołowina duszona jest z warzywami, grzybami i czerwonym winem.
Tarta z wołowiną (kawałki pieczonej wołowiny z cebulą, grzybami i serem, zapieczone na cieście francuskim)
Naleśniki po meksykańsku
Gulasz wołowy w cieście francuskim
Przykłady dań obiadowych z ryby
Łosoś pieczony w ziołach i cytrusach z sosem koperkowym.
Dorsz atlantycki pieczony w papilotach z warzywami
Polędwiczka z dorsza w sosie maślanym z kaparami i białym winem
Smażony sandacz z sosem cytrynowym i szparagami
Pstrąg pieczony w migdałach
Filet z halibuta w sosie z białych szparagów
Łosoś sous-vide z sosem holenderskim
Morszczuk w tempurze na szpinaku z sosem jogurtowo-miętowym
Łosoś zapiekany z serem gorgonzola i orzechami włoskimi
Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami
Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi
Dorsz w kremowym sosie z porami
Łosoś z pomarańczami i żurawiną
Przykłady dań obiadowych wegetariańskich
Kotleciki z pieczarek i sera feta z sosem czosnkowym.
Pieczony batat faszerowany kozim serem i żurawiną
Pieczony bakłażan z sosem pomidorowym i mozzarellą
Plasterki bakłażana zapieczone z sosem pomidorowym, czosnkiem i mozzarellą.
Papryka faszerowana kaszą kuskus i warzywami
Elegancka wersja faszerowanej papryki, z aromatycznym farszem z kuskusu, warzyw i przypraw.
Ziemniaki faszerowane brokułami i serem
Roladki z cukinii z serem ricotta i miętą
Grzyby portobello nadziewane farszem z sera, cebuli i ziół, a następnie zapieczone.
Tarta z brokułami i serem pleśniowym
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem
Przykłady dodatków do dań obiadowych
Pieczone warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, seler)
Purée ziemniaczano-batatowe z dodatkami trufli
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki pieczone z dodatkiem rozmarynu i tymianku.
Frytki z ziemniaków
Frytki z batatów
Kluski śląskie
Kopytka szpinakowe
Kasza gryczana z jabłkami
Kasza pęczak z cebulką
Warzywa grillowane (grillowana cukinia, papryka i pieczarki, pomidorki)
Pieczone ziemniaki w mundurkach z kremem chrzanowym.
Puree z batatów z nutą imbiru
Mini ziemniaczki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Kasza pęczak z grzybami leśnymi
Puree z groszku z miętą
Ziemniaki Hasselback
Przykłady surówek do dań obiadowych
Surówka z marchewki i jabłka z rodzynkami
Surówka z marchewki z ananasem
Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą
Surówka z buraczków
Surówka z kapusty z pomidorami i ogórkiem
Surówka z brokuła z suszoną żurawiną i słonecznikiem
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, sezamem i sosem sojowo-imbirowym.
Surówka z ogórka z rzodkiewką i szczypiorkiem
Surówka z selera naciowego z winogronami i orzechami nerkowca z sosem na bazie jogurtu i miodu.
Sałatka grecka
Fasolka szparagowa z czosnkiem i migdałami
Fasolka szparagowa z bułką tartą
Surówka Colesław
Kapusta kiszona z cebulą
Surówka z kiszonych ogórów z czosnkiem i oliwą z oliwek
Kapusta czerwona na ciepło
Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałatą lodową
Przykłady zimnych przekąsek
Carpaccio z polędwicy wołowej (cienko pokrojona polędwica wołowa, skropiona oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, posypana parmezanem, rukolą i kaparami).
Tort wytrawny z wątróbką
Tatar z siekanej surowej wołowiny z dodatkami
Pomidorki koktajlowe faszerowane serkiem z ziołami.
Tatar z łososia w tarteletkach
Mini tarty z suszonymi pomidorami i mozzarellą.
Galareta drobiowo-wieprzowa z warzywami
Ryba po grecku
Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem
Śledź po kaszubsku
Smalec z chlebem i dodatkami
Pieczywo mieszane + masło smakowe
Mini grzanki z łososiem wędzonym z kremowym serkiem i kaparami
Caprese w wersji mini (Małe szaszłyki z pomidorków koktajlowych, kuleczek mozzarelli i liści bazylii, skropione oliwą balsamiczną).
Tartaletki z kozim serem i karmelizowaną cebulką z dodatkiem tymianku.
Grzanki z pieczarkami i oliwą truflową
Tarteletki z pastą z awokado i krewetkami.
Tarteletki z serkiem kozim, figami i miodem.
Tarteletki ze śliwki kalifornijskiej w towarzystwie kaczki
Tarteletki z łososiem wędzonym i koprem.
Tarteletki z musem chrzanowym i wędzonym pstrągiem.
Tarteletki z grillowanym kurczakiem, serem blue i kolorową papryką
Vol-au-vent z pastą jajeczną i szczypiorkiem.
Vol au vent z serem camembert i żurawiną
Vol au vent z serem i pieczonym łososiem
Vol au vent z pieczarkami i szczypiorkiem
Kanapeczki z konfitowana cebulką, serem brie i szynką
Kanapeczki z rostbefem i konfi z żurawiny
Pieczarki faszerowane szynką i serem
Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
Roladki z tortilli z łososiem i mascarpone
Roladki z tortilli z kurczakiem i warzywami
Roladki z tortilli z szynką i warzywami
Miseczki z ciasta francuskiego z pastą twarożkową
Szaszłyki Caprese (pomidorki koktajlowe, mini mozzarella i bazylia)
Koreczki z serem pleśniowym, winogronami i orzechami.
Szaszłyki z szynką parmeńską, melonem i kulkami mozzarelli.
Koreczki z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta.
Szaszłyki z grillowanymi warzywami i halloumi.
Roladki z cukinii z ricottą i miętą.
Rolki z grillowanego bakłażana z pastą z orzechów włoskich.
Kulki serowe obtaczane w pestkach słonecznika i dyni.
Kulki serowe z oliwkami.
Półmisek serów z konfiturami, orzechami i suszonymi owocami.
Deska wędlin: pieczone mięsa, szynka parmeńska, salami, chorizo.
Półmisek z marynowanymi oliwkami, papryczkami i serkami.
Deska hummusu z różnymi dodatkami, np. suszonymi pomidorami, orzechami.
Rostbef pieczony z ziołami podawany z sosem chrzanowym lub musztardowym.
Tatar z pieczonych buraków z kozim serem i orzechami włoskimi.
Tatar z awokado, ogórka z limonką i kolendrą.
Panna Cotta wytrawna z kozim serem, pomidorami i bazylią.
Jajka faszerowane kawiorem.
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane szczypiorkiem. Jajka z wędzonym łososiem i koperkiem
Jajka z awokado, sokiem z limonki i kolendrą.
Jajka z tuńczykiem i kukurydzą, serkiem wiejskim i posiekaną czerwoną cebulą.
Jajka z suszonymi pomidorami i bazylią
Jajka z grzybami i cebulką
Jajka z boczkiem i tartym serem żółtym
Przykłady Sałatek z mięsem i wędlinami
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem jogurtowo-ziołowym (kawałki grillowanego kurczaka, mieszanka sałat, pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, sos na bazie jogurtu greckiego i świeżych ziół)
Sałatka z polędwiczką wieprzową (plastry delikatnej, upieczonej polędwiczki, podane na rukoli z suszonymi pomidorami, parmezanem i sosem balsamicznym).
Sałatka z kaczką i sosem malinowym ( soczysta pierś z kaczki pieczonej, podana na mieszance sałat z żurawiną, orzechami włoskimi i sosem malinowym)
Sałatka z szynką parmeńską i figami (plasterki szynki parmeńskiej, świeże figi, kulki mozzarelli, rukola, skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym).
Sałatka z grillowanym kurczakiem i ogórkiem, kiwi, miętą i szpinakiem
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, pomidorem, papryką i ogórkiem konserwowym
Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i selerem naciowym
Przykłady Sałatek z rybami i owocami morza
Sałatka z wędzonym łososiem i awokado (kawałki wędzonego łososia, dojrzałe awokado, pomarańcze, czerwona cebula, sos musztardowo-miodowy).
Sałatka z tuńczykiem i kaparami (tuńczyk z puszki wysokiej jakości, fasolka szparagowa, jajko na twardo, ziemniaki, oliwki, cebula, sos winegret).
Sałatka z krewetkami i mango (grillowane krewetki, dojrzałe mango, mieszanka sałat, orzechy nerkowca, sos na bazie limonki i chili).
Sałatka z wędzonym pstrągiem (kawałki wędzonego pstrąga, sałata, jajko, ogórek, rzodkiewka, koperek, sos majonezowy z chrzanem).
Sałatka krabowa z ryżem, ogórkiem świeżym, paluszkami krabowymi, kukurydzą, pęczek szczypiorku
Sałatka z owocami morza, suszonymi pomidorami, ogórkami, czerwoną cebulą, płatkami migdałowymi
Przykłady Sałatek wegetariańskich
Sałatka Caprese (klasyczna sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii, skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym).
Sałatka z kozim serem i burakami ( pieczone buraki, kozi ser, rukola, orzechy włoskie, sos miodowo-musztardowy).
Sałatka z fetą i arbuzem (orzeźwiające połączenie arbuza, sera feta, świeżej mięty i czerwonej cebuli).
Sałatka z komosą ryżową (quinoa) (komosa ryżowa z ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą, natką pietruszki, doprawiona sokiem z cytryny).
Sałatka z grillowanym halloumi i warzywami (kawałki grillowanego sera halloumi, mieszanka sałat, kolorowe papryki, cukinia, sos ziołowy).
Sałatka z makaronem orzo i warzywami (makaron orzo z pomidorami, ogórkiem, czerwoną cebulą, oliwkami i serem feta).
Sałatka z pieczonych warzyw (pieczone w piekarniku warzywa (papryka, cukinia, bakłażan) z fetą, świeżymi ziołami i sosem na bazie oliwy i czosnku)
Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem
Sałatka z granatem i pomarańczą, orzechami, sosem miodowo-pomarańczowym
Przykłady Sałatek warzywnych i ryżowych
Sałatka z ryżem i warzywami (gotowany ryż, groszek, kukurydza, marchewka, papryka, majonez).
Sałatka warstwowa z majonezem (warstwy jajek, gotowanego kurczaka, ananasa, kukurydzy, majonezu i startego sera).
Sałatka jarzynowa w nowej odsłonie (klasyczna sałatka, ale podana w mniejszych porcjach lub w eleganckiej misie, z dodatkiem świeżych ziół i ładnie udekorowana).
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka (drobno posiekana kapusta pekińska, kawałki grillowanego kurczaka, kukurydza, majonez).
Sałatka z kaszy kuskus (kuskus z pomidorami, ogórkiem, papryką, świeżą miętą i pietruszką, doprawiony oliwą i sokiem z cytryny).
Przykłady Kolacji
Pierogi do wyboru (z mięsem, z kapustą i grzybami, ruskie)
Krokiety do wyboru (z mięsem, z kapustą i grzybami, z pieczarkami)
Naleśniki z mięsem podawane z sosem grzybowym.
Gołąbki
Bigos
Quesadilla z roztopionym serem, kurczakiem i warzywami.
Smażony ser camambert w panierce, podawany z żurawiną,
Faszerowane papryki z kaszą, warzywami lub serem i ryżem, pieczone w sosie pomidorowym.
Mini-szaszłyki z polędwiczek drobiowych i warzyw
Stroganow z indyka z drożdżowymi pyzami
Mini - burgerki z szarpaną wieprzowiną
Placuszki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną,
Napoje bezalkoholowe
1 L – 16zł
Lemoniana z rozmarynem i miodem (orzeźwiająca lemoniada, wzbogacona o nuty świeżego rozmarynu i słodycz miodu).
Woda arbuzowa z bazylią (połączenie soczystego arbuza z aromatyczną bazylią tworzy niesamowicie orzeźwiający i nietypowy napój)
Orzeźwiający poncz z ogórka i limonki
Napój hibiskusowy z imbirem (napar z suszonych kwiatów hibiskusa ma piękny, rubinowy kolor i orzeźwiający, lekko kwaskowy smak. Dodatek świeżego imbiru nadaje mu korzennej, pikantnej nuty).
Woda kokosowa z ananasem i miętą (naturalną wodę kokosową ze świeżym sokiem ananasowym i dodaj kilka listków mięty dla odświeżenia).
Kompot ze swieżych owosów
Kompot z suszu
Koktajle owocowe o warstwowej strukturze
(zmiksowane owoce (np. truskawki, mango, kiwi) połączone z jogurtem lub mleczkiem kokosowym i dekorowane świeża mięta, kawałkami owoców, a nawet jadalne kwiaty).
1 L – 25zł
Koktajl Truskawkowo-Kiwi (warstwa zmiksowanych truskawek na dole, a na wierzchu warstwa zblendowanego kiwi).
Mango Lassi z Owocami Leśnymi (na dnie purée z owoców leśnych, a na górze klasyczne, żółte mango lassi).
Ananasowy Raj z Granatem (warstwa soku ananasowego, a na dnie warstwa z pestek granatu i syropu).
Koktajl Miętowo-Arbuzowy (na dole warstwa soku z arbuza, na górze schłodzona miętowa lemoniada).
Brzoskwiniowo-Malinowy Deser w Płynie (zblendowane maliny na dnie, a na górze delikatny mus z brzoskwiń).
Kokosowy Sen z Niebieską Spiruliną (biała warstwa mleczka kokosowego i niebieska warstwa z soku ananasowego i sproszkowanej spiruliny).
Zielone Smoothie z Nasionami Chia (gęste smoothie z jarmużu i szpinaku, na dnie warstwa nasion chia, które opadły).
Napoje Musujące (Lekkie i Orzeźwiające)
(woda gazowana, tonic lub prosecco z dodatkiem syropów smakowych, świeżych owoców (maliny, jeżyny) i ziół (rozmaryn, tymianek).
1 L – 19zł
Lemoniada z jeżynami i rozmarynem (sok z jeżyn i gałązka rozmarynu w połączeniu z musującą wodą lub tonikiem).
Musujący sok z marakui i trawą cytrynową (sok z marakui połączony z wodą gazowaną i delikatnym syropem z trawy cytrynowej).
Ogórkowo-limonkowy fizz (delikatny musujący napój z plasterkami ogórka, listkami mięty i sokiem z limonki).
Grejpfrutowy tonic z tymiankiem (musujący tonic połączony ze świeżym sokiem z czerwonego grejpfruta i gałązką tymianku).
Woda z kwiatami bzu i cytryną (elegancki, musujący napój z syropu z kwiatów czarnego bzu z plasterkami cytryny).
DANIA SHOW
Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą – 100,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób
Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo – wiśniowym podawany z kaszą gryczaną – 70,00 zł/os – minimalne zamówienie od 25 osób
Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków – 95,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób
Szynka prezesowska marynowana w białym winie 85,00 zł/os – minimalne zamówienie od 20 osób
Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną – 90,00 zł os. minimalne zamówienie od 20 osób
Mule duszone w białym winie i czosnku, ze świeżą natką pietruszki – 89,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób
UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.
DODATKOWE USŁUGI
Catering
Pakowanie jedzenia do pojemników po imprezie – 10 zł/ 1 szt
Pokrowce na krzesła 13zł/1 szt
Serwis torta – 100zł
Bukiety na stól ze swieżych kwiatów – 1buk/60 zł
Scianka do zdjęć od – 500 zł
Ozdabianie sali balonami – 300zł
Ozdabianie sali z balonów z helem – 500zł
Ozdabianie sali kwiatami 800zł
Ozdabianie sali tematycznymi dekoracjami – 1200zł
Candy bar na 10 osób – do ustawienia
Wiejski stól na 10 osób – 600 zł
Bukiety z owoców 200zł/1 bukiet
Karaoke – 500 zł
DJ – 1000 -2000 zł
Zespół muzyczny – 1000- 8000zł
Pokazy taneczne – 1000zł
Wytwornice dymu – 300zł
Banki mydlane – 500zł
Fontanna z zimnych ogni– 600zł
Fotograf - 800 zł
Sesja zdjęciowa z koniem – 2000zł
Fotobudka – 1000zł
Fontanna czekoladowa z dodatkami – 600zł
Fontanna z szampana – 800 zł
Pokazy barmańskie 1400 zł
Degustacje win regionalnych – 1600zł
Ochrona: Zapewni bezpieczeństwo i spokój podczas imprezy od 500 zł
Transport: Zapewnienie transportu dla gości, zwłaszcza po imprezie od 400 zł
BĘDZIEMY WDZIĘCZNI Z NAPIWEK DLA KELNERÓW