MENU OKOLICZNOŚCIOWE

MENU OKOLICZNOSCIOWE

 

ZUPA

Tradycyjny rosół z makaronem

Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką

Krem białych warzyw z płatkami migdałów

Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem

Zupa cebulowa z grzankami serowymi

Flaki wołowe

Krem borowikowy

Zupa gulaszowa

Zupa grzybowa z łazankami

Krem z pieczonych buraków z łezką śmietany

Aksamitna zupa z dyni z chrustem z boczku i pestkami

Krem kalafiorowy z jabłkami imbirem prażonymi płatkami migdałów

Krem brokułowy z ziołowymi grzankami

Chłodnik litewski z jajkiem

Włoska zupa minestrone z makaronowymi muszelkami

Chłodnik skrajeński z kurczakiem  i miętą

Zupa szczawiowa

Zupa pieczarkowa

Barszcz czerwony

 

 

DANIA OBIADOWE

 

Dania z drobiu

Uda z kaczki konfitowane

Kotlet de volaille z masełkiem
Kotlet szwajcarski z serem

Grillowane fileciki z kurczaka w sosie majerankowym z płatkami pieczonego czosnku
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie gorgonzola
Kotlety z piersi kurczaka 
Zawijaniec z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami

Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Roladki z indyka z warzywami w sosie serowym
Filet z indyka nadziewany grzybami i orzechami w sosie pieprzowym

Rolada z indyka z suszonymi śliwkami w sosie z czerwonego wina

Podudzie kurczaka z pomidorami i porami

 

Dania z wieprzowiny

Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku, podane z sosem wiszniowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

Sakiewki wieprzowe nadziewane warzywami w sosie serowym
Pieczeń z karkówki w sosie własnym
Kotlet schabowy w pieczarkami

Kotlety mielone z jajkiem

Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną

Duszone kotlety wieprzowe z paprykowym sosem

 

Dania z wolowiny

Bitki wołowe w stylu francuskim

Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym

Wolowa rolada śląska

 

Dania rybne

Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami

Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze

Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką

Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem

Filet z dorsza pod orzechową kruszonką

Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi

Dorsz w kremowym sosie z porami

Ryba z pieca z brokułami z sosem beszamelowo-serowym i płatkami migdałów

Dorsz ze szpinakiem i chrupiącą posypką

Dorsz smażony w cieście

Łosoś z pomarańczami i żurawiną

 

DODATKI
Frytki

Ryż z warzywami i ziołami

Ziemniaki pieczone z ziołami
Ziemniaki gotowane z pietruszką/koperkiem
Kluseczki śląskie

Kopytka
Pyzy
Grillowane warzywa

 

 

BUKIET SURÓWEK

Surówka z młodej kapusty z pomidorem

Surówka Colesław

Surówka z pomidora i cebuli

Z marchewki z ananasem

Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałatą lodową

Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą

Tradycyjna surówka z ogórka, gęstej śmietany, koperku i szczypiorku.

Brokuły w masełku
Fasolka szparagowa z bułką tartą

Buraczki

 

PRZYSTAWKI & SAŁATKI DO WYBORU 8 RODZAJEW

Sałatka z grillowanym kurczakiem i ogórkiem, kiwi, miętą i szpinakiem

Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem

Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i selerem naciowym

Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem konserwowym

Sałatka z winogronami i kurczakiem z orzechami włoskimi i serkiem brie

Makaronowa sałatka warstwowa z mini mozzarellą, suszonymi pomidorami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Sałatka z szynką i ananasem, kukurydzą, serem edamskim

Sałatka z kurczakiem i awokado, kukurydzą, jajkiem, pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z ozorem i marynowaną cebulą, śliwkami, kapustą pekińska, kukurydzą

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, warzywa, serem feta

Sałatka krabowa z ryżem, ogórkiem świeżym, paluszkami krabowymi, kukurydzą, pęczek szczypiorku, zieleniną, sos

Sałatka a'la-cezar z krewetką lub wędzonym łososiem lub kurczakiem

Witaminowa sałatka z grillowanym serem halloumi teo vafidisa, pomidorkami, kiwi, nektarynkami, słonecznikiem, orzechami, papryką czerwoną, mango,

Sałatka z owocami morza, suszonymi pomidorami, ogórkami, czerwoną cebulą, płatkami migdałowymi

Sałatka jarzynowa klasyczna

Sałatka grecka

Szuba”- tradycyjna sałatka śledziowa

Sałatka z granatem i pomarańczą

Warstwowa sałatka „Mimoza”

Tatar z siekanej surowej wołowiny z dodatkami

Tartinki z pastą tuńczykową, kaparami i świeżymi warzywami na bagietce

Tartinki z figą, ricottą, miodem i tymiankiem na ciemnym pieczywie

Wykwintna przystawka ze śliwki kalifornijskiej w towarzystwie kaczki

Koreczki z ananasem i krewetkami

Vol au vent z serem camembert i żurawiną

Vol au vent z musem z indyka, suszonym pomidorem i kiełkami jarmużu

Guacamole z avocado w kruchej mini babeczce

Mini kruche babeczki z grillowaną kurczakiem, serem blue i kolorową papryką

Kanapeczki z konfitowana cebulką, serem brie i szynką

Kanapeczki z rostbefem i konfi

Koreczki z ogórka

Roladki z bakłażana faszerowane piersią z kurczaka i serem gorgonzola

Koreczki z cukinii

Koreczki z kozim serem

Mini krucha babeczka z musem z indyka, zielonym ogórkiem i kiełkami jarmużu

Zapiekane rożki z tortilli z mielonym mięsem, serem i warzywami

Pierogi z mięsem

Pierogi z twarogiem i ziemniakami

Pelmeni z maslem

Pieczarki faszerowane szynką i serem

Półmisek  pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)

Tortilla z szynką dojrzewającą, serem i warzywami

Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą

Roladki z łososiem i mascarpone

Roladki z tortilii z kurczakiem
Roladki z tortilii z szynką i warzywami

Tartaletki z ciasta filo z pieczarkami

Tort wytrawny z wątróbką

Koreczki z bakłażana, serka koziego i prosciutto

Koreczki z cukini z serkiem, orzechami, papryką
Miseczki z ciasta francuskiego z pastą twarożkową

Gołąbki tradycyjne z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym

Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z cielęciną, ruskie)

Bigos

Deska mięs pieczonych i serów

Melon z szynką parmeńską

Tymbalik z halibuta z zielonym groszkiem, marchewką i koprem

Galareta drobiowo-wieprzowa z warzywami

Galareta ze schabu po warszawsku z musem chrzanowym

Ryba po grecku

Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem

Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko)

Śledź po kaszubsku

Smalec z chlebem i dodatkami

Pieczywo mieszane + masło

 

DANIA SHOW

Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą – 100,00 zł/os minimalne zamówienie od  20 osób

 

Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo – wiśniowym podawany z kaszą gryczaną – 70,00 zł/os – minimalne zamówienie od 25 osób

 

Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną  i surówką z buraczków – 95,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób

 

Szynka prezesowska marynowana w białym winie 85,00 zł/os – minimalne zamówienie od 20 osób

 

Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną – 90,00 zł os. minimalne zamówienie od 20 osób

 

Mule duszone w białym winie i czosnku, ze świeżą natką pietruszki – 89,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób

 

 

 

 

UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.