MENU OKOLICZNOŚCIOWE
MENU OKOLICZNOSCIOWE
ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką
Krem białych warzyw z płatkami migdałów
Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
Zupa cebulowa z grzankami serowymi
Flaki wołowe
Krem borowikowy
Zupa gulaszowa
Zupa grzybowa z łazankami
Krem z pieczonych buraków z łezką śmietany
Aksamitna zupa z dyni z chrustem z boczku i pestkami
Krem kalafiorowy z jabłkami imbirem prażonymi płatkami migdałów
Krem brokułowy z ziołowymi grzankami
Chłodnik litewski z jajkiem
Włoska zupa minestrone z makaronowymi muszelkami
Chłodnik skrajeński z kurczakiem i miętą
Zupa szczawiowa
Zupa pieczarkowa
Barszcz czerwony
DANIA OBIADOWE
Dania z drobiu
Uda z kaczki konfitowane
Kotlet de volaille z masełkiem
Kotlet szwajcarski z serem
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie majerankowym z płatkami pieczonego czosnku
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie gorgonzola
Kotlety z piersi kurczaka
Zawijaniec z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Roladki z indyka z warzywami w sosie serowym
Filet z indyka nadziewany grzybami i orzechami w sosie pieprzowym
Rolada z indyka z suszonymi śliwkami w sosie z czerwonego wina
Podudzie kurczaka z pomidorami i porami
Dania z wieprzowiny
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku, podane z sosem wiszniowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Sakiewki wieprzowe nadziewane warzywami w sosie serowym
Pieczeń z karkówki w sosie własnym
Kotlet schabowy w pieczarkami
Kotlety mielone z jajkiem
Roladki schabowe z mięsem mielonym, serem i żurawiną
Duszone kotlety wieprzowe z paprykowym sosem
Dania z wolowiny
Bitki wołowe w stylu francuskim
Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
Wolowa rolada śląska
Dania rybne
Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami
Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi
Dorsz w kremowym sosie z porami
Ryba z pieca z brokułami z sosem beszamelowo-serowym i płatkami migdałów
Dorsz ze szpinakiem i chrupiącą posypką
Dorsz smażony w cieście
Łosoś z pomarańczami i żurawiną
DODATKI
Frytki
Ryż z warzywami i ziołami
Ziemniaki pieczone z ziołami
Ziemniaki gotowane z pietruszką/koperkiem
Kluseczki śląskie
Kopytka
Pyzy
Grillowane warzywa
BUKIET SURÓWEK
Surówka z młodej kapusty z pomidorem
Surówka Colesław
Surówka z pomidora i cebuli
Z marchewki z ananasem
Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałatą lodową
Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą
Tradycyjna surówka z ogórka, gęstej śmietany, koperku i szczypiorku.
Brokuły w masełku
Fasolka szparagowa z bułką tartą
Buraczki
PRZYSTAWKI & SAŁATKI DO WYBORU 8 RODZAJEW
Sałatka z grillowanym kurczakiem i ogórkiem, kiwi, miętą i szpinakiem
Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem
Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i selerem naciowym
Sałatka gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, kukurydzą, papryką i ogórkiem konserwowym
Sałatka z winogronami i kurczakiem z orzechami włoskimi i serkiem brie
Makaronowa sałatka warstwowa z mini mozzarellą, suszonymi pomidorami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią
Sałatka z szynką i ananasem, kukurydzą, serem edamskim
Sałatka z kurczakiem i awokado, kukurydzą, jajkiem, pomidorkami koktajlowymi
Sałatka z ozorem i marynowaną cebulą, śliwkami, kapustą pekińska, kukurydzą
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, warzywa, serem feta
Sałatka krabowa z ryżem, ogórkiem świeżym, paluszkami krabowymi, kukurydzą, pęczek szczypiorku, zieleniną, sos
Sałatka a'la-cezar z krewetką lub wędzonym łososiem lub kurczakiem
Witaminowa sałatka z grillowanym serem halloumi teo vafidisa, pomidorkami, kiwi, nektarynkami, słonecznikiem, orzechami, papryką czerwoną, mango,
Sałatka z owocami morza, suszonymi pomidorami, ogórkami, czerwoną cebulą, płatkami migdałowymi
Sałatka jarzynowa klasyczna
Sałatka grecka
„Szuba”- tradycyjna sałatka śledziowa
Sałatka z granatem i pomarańczą
Warstwowa sałatka „Mimoza”
Tatar z siekanej surowej wołowiny z dodatkami
Tartinki z pastą tuńczykową, kaparami i świeżymi warzywami na bagietce
Tartinki z figą, ricottą, miodem i tymiankiem na ciemnym pieczywie
Wykwintna przystawka ze śliwki kalifornijskiej w towarzystwie kaczki
Koreczki z ananasem i krewetkami
Vol au vent z serem camembert i żurawiną
Vol au vent z musem z indyka, suszonym pomidorem i kiełkami jarmużu
Guacamole z avocado w kruchej mini babeczce
Mini kruche babeczki z grillowaną kurczakiem, serem blue i kolorową papryką
Kanapeczki z konfitowana cebulką, serem brie i szynką
Kanapeczki z rostbefem i konfi
Koreczki z ogórka
Roladki z bakłażana faszerowane piersią z kurczaka i serem gorgonzola
Koreczki z cukinii
Koreczki z kozim serem
Mini krucha babeczka z musem z indyka, zielonym ogórkiem i kiełkami jarmużu
Zapiekane rożki z tortilli z mielonym mięsem, serem i warzywami
Pierogi z mięsem
Pierogi z twarogiem i ziemniakami
Pelmeni z maslem
Pieczarki faszerowane szynką i serem
Półmisek pasztetów polskich (drobiowy, z dziczyzny, wieprzowy)
Tortilla z szynką dojrzewającą, serem i warzywami
Roladki schabowe z musem chrzanowym pod galaretą
Roladki z łososiem i mascarpone
Roladki z tortilii z kurczakiem
Roladki z tortilii z szynką i warzywami
Tartaletki z ciasta filo z pieczarkami
Tort wytrawny z wątróbką
Koreczki z bakłażana, serka koziego i prosciutto
Koreczki z cukini z serkiem, orzechami, papryką
Miseczki z ciasta francuskiego z pastą twarożkową
Gołąbki tradycyjne z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym
Pierogi (do wyboru: ze szpinakiem, z cielęciną, ruskie)
Bigos
Deska mięs pieczonych i serów
Melon z szynką parmeńską
Tymbalik z halibuta z zielonym groszkiem, marchewką i koprem
Galareta drobiowo-wieprzowa z warzywami
Galareta ze schabu po warszawsku z musem chrzanowym
Ryba po grecku
Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem
Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko)
Śledź po kaszubsku
Smalec z chlebem i dodatkami
Pieczywo mieszane + masło
DANIA SHOW
Dzik pieczony na ogniu podawany z sosem jałowcowym, ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą – 100,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób
Indyk po królewsku faszerowany wątróbką z bakaliami w sosie żurawinowo – wiśniowym podawany z kaszą gryczaną – 70,00 zł/os – minimalne zamówienie od 25 osób
Prosię pieczone na ogniu podawane z kaszą gryczaną i surówką z buraczków – 95,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób
Szynka prezesowska marynowana w białym winie 85,00 zł/os – minimalne zamówienie od 20 osób
Gorące ryby serwowane prosto z wędzarni z aromatycznymi ziołami, cytryną i sałatką ziemniaczaną – 90,00 zł os. minimalne zamówienie od 20 osób
Mule duszone w białym winie i czosnku, ze świeżą natką pietruszki – 89,00 zł/os minimalne zamówienie od 20 osób
UWAGA: W naszych potrawach i wyrobach cukierniczych mogą znajdować się ALERGENY: GLUTEN, JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO, ORZECHY, NASIONA SEZAMU. Ponadto, do produkcji używane są owoce, czekolada, przyprawy oraz inne składniki, które u osób uczulonych mogą wywołać reakcję alergiczną.