STYPA / KONSOLACJE

OFERTA NA KONSOLACJE

 

PROPOZYCJA    65zł/os

 

3 porcje ciasta na osobę – sernik wiedeński, szarlotka z bitą śmietaną, torcik owocowy, ciasto czekoladowe

- kawa z ekspresu lub świeżo parzona (cukier biały i brązowy, mleko)

- herbata (różne warianty smakowe do wyboru, cukier biały i brązowy, cytryna)

- woda z cytryną

- soki (pomarańczowy, jabłkowy)

 

 

PROPOZYCJA    80 zł/os

 

Vol au vent z serem camembert i żurawiną

Kanapeczki z konfitowana cebulką, serem brie i szynką

Kanapeczki z rostbefem i konfi

2 porcje ciasta na osobę – sernik wiedeński, ciasto czekoladowe

 

- kawa z ekspresu lub świeżo parzona (cukier biały i brązowy, mleko)

- herbata (różne warianty smakowe do wyboru, cukier biały i brązowy, cytryna)

- woda z cytryną

- soki (pomarańczowy, jabłkowy)

 

 

PROPOZYCJA    70 zł/os

Do wyboru 1 pozycja

 

De vollaile z kurczaka z masłem i natką pietruszki podawany z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka

 

Kurczak supreme faszerowany serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie  podawany z ziemniakami i miksem sałat z sosem vinegret

 

Kotlet schabowy podawany z ziemniakami i młodą kapustą zasmażaną

 

Schab duszony w sosie pieczeniowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi

 

Deser do wyboru 1 na osobę

Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym

Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi  i sosem karmelowym

 

- kawa z ekspresu lub świeżo parzona (cukier biały i brązowy, mleko)

- herbata (różne warianty smakowe do wyboru, cukier biały i brązowy, cytryna)

- woda z cytryną

- soki (pomarańczowy, jabłkowy)

 

 

 

 

PROPOZYCJA za 100 zł /os

Do wyboru 1 pozycja

 

Kacze uda duszone w ziołach w sosie żurawinowym podawane z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem

 

Polędwiczka wieprzowa w otulinie z boczku z sosem myśliwskim podawana z opiekanymi ziemniakami i fasolka szparagową

 

Polędwica z dorsza z sosem krewetkowo-pomidorowym, puree z gorczycą i zieloną fasolką szparagową

 

Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, puree z gorczycą i miksem kolorowych sałat z sosem vinegret

 

Zrazy wołowe nadziewane ogórkiem, cebulką i boczkiem,  podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą

 

Rolada z szynki marnowana w aromatycznych ziołach, pieczona w miodzie i musztardzie podana z kluskami śląskimi i karmelizowanymi buraczkami

 

Deser do wyboru 1 na osobę

 

Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym

Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi  i sosem karmelowym

 

 - kawa z ekspresu lub świeżo parzona (cukier biały i brązowy, mleko)

- herbata (różne warianty smakowe do wyboru, cukier biały i brązowy, cytryna)

- woda z cytryną

- soki (pomarańczowy, jabłkowy)

 

 

PROPOZYCJA za 100 zł /os

Do wyboru 1 pozycja

De vollaile z kurczaka z masłem i natką pietruszki podawany z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka

 

Kurczak supreme faszerowany serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie  podawany z ziemniakami i miksem sałat z sosem vinegret

 

Kotlet schabowy podawany z ziemniakami i młodą kapustą zasmażaną

 

Schab duszony w sosie pieczeniowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi

 

Deser do wyboru 1 na osobę

Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym

Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi  i sosem karmelowym

 

- kawa z ekspresu lub świeżo parzona (cukier biały i brązowy, mleko)

- herbata (różne warianty smakowe do wyboru, cukier biały i brązowy, cytryna)

- woda z cytryną

- soki (pomarańczowy, jabłkowy)

 

 

PROPOZYCJA za 170 zł /os

do wyboru 3 pozycje

 

Dania obiadowe

De vollaile z kurczaka z masłem i natką pietruszki

Kurczak supreme faszerowany serem i suszonymi pomidorami w kremowym sosie 

Schab duszony w sosie pieczeniowym

Polędwiczka wieprzowa w otulinie z boczku z sosem myśliwskim

Polędwica z dorsza z sosem krewetkowo-pomidorowym

Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym

Zrazy wołowe nadziewane ogórkiem, cebulką i boczkiem

Rolada z szynki marnowana w aromatycznych ziołach, pieczona w miodzie i musztardzie

 

Dodatki do wyboru 3 pozycje
Frytki

Ziemniaki pieczone z ziołami
Ziemniaki gotowane z pietruszką/koperkiem
Kluseczki śląskie

Kopytka
Pyzy
Grillowane warzywa

 

Bukiet surówek do wyboru 3 pozycje

Surówka z młodej kapusty z pomidorem

Surówka Colesław

Surówka z pomidora i cebuli

Z marchewki z ananasem

Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałatą lodową

Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą

Tradycyjna surówka z ogórka, gęstej śmietany, koperku i szczypiorku.

Brokuły w masełku
Fasolka szparagowa z bułką tartą

Buraczki

 

Deser do wyboru 1 na osobę

 

Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Sernik z białą czekoladą podany z sosem owocowym

Lody własnego wyrobu z płatkami migdałowymi  i sosem karmelowym

 

 - kawa z ekspresu lub świeżo parzona (cukier biały i brązowy, mleko)

- herbata (różne warianty smakowe do wyboru, cukier biały i brązowy, cytryna)

- woda z cytryną

- soki (pomarańczowy, jabłkowy)